Ga terug
Wentelteefjes met yoghurt

Wentelteefjes met Yoghurt

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Mengkom
  • 1 Steelpan
  • 1 garde

Ingrediƫnten
  

  • 3 eieren
  • 80 g Inex Volle yoghurt (ongesuikerd) + extra voor de afwerking
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 tl kaneel
  • 10 g ahornsiroop, honing of agavesiroop + extra voor de afwerking
  • 6 sneden oud brood
  • enkele eetlepels vloeibare margarine om de pan mee in te vetten
  • vers fruit voor de afwerking

Instructies
 

  • Doe alle ingrediĆ«nten in een mengkom en meng met een garde tot een glad beslag (met uitzondering van het brood)
  • Zet de pan op het vuur en doe er wat vloeibare margarine in.
  • Dompel de snedes brood in het beslag en bak ze op beide kanten tot ze goudbruin kleuren.
  • Leg de wentelteefjes op de borden en werk af met vers fruit, yoghurt en ahornsiroop (of honing/agavesiroop).
Trefwoord gewonnen brood, verloren brood, wentelteefjes