Dat ik liever brunch dan dineer, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Wie me op Instagram volgt weet dat ik er geregeld op uittrek om nieuwe brunch adresjes te ontdekken. Aangezien het hoofdstuk ‘Ontbijt’ hier op mijn blog al even niet meer werd aangevuld, was het dus hoogtijd voor een nieuw ontbijtrecept. Deze keer koos ik voor Wentelteefjes met Yoghurt. Ja, er zit yoghurt in het beslag! En wat is dat lekker!?
Je hebt er niet veel voor nodig. Ik gebruikte de Volle ongesuikerde Yoghurt van Inex deze is 100% Belgisch, heeft een nutriscore A en heeft een handige hersluitbare verpakking. Buiten de yoghurt heb je nog eieren, melk, een snufje kaneel en ahornsiroop (of honing of agavesiroop is ook goed) nodig. Alles samen klutsen in een mengkom en je beslag is klaar!
Ik vind het een heerlijke manier om oud brood mee weg te werken. Afwerken kan met vers fruit, yoghurt en eventueel wat extra ahornsiroop voor de zoetebekken (zoals ik 😉 ).
Wat je verder nog kan doen met de rest van je yoghurt? Ik geef je hier wat inspiratie:
- Deze heerlijke Yoghurt met pindakaasgranola en gebakken appeltjes is en blijft één van mijn favoriete ontbijtrecepten
- De frozen yoghurt bars zijn een snel en gezonder tussendoortje
Wentelteefjes met Yoghurt
Equipment
- 1 Mengkom
- 1 Steelpan
- 1 garde
Ingrediënten
- 3 eieren
- 80 g Inex Volle yoghurt (ongesuikerd) + extra voor de afwerking
- 200 ml halfvolle melk
- 1 tl kaneel
- 10 g ahornsiroop, honing of agavesiroop + extra voor de afwerking
- 6 sneden oud brood
- enkele eetlepels vloeibare margarine om de pan mee in te vetten
- vers fruit voor de afwerking
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng met een garde tot een glad beslag (met uitzondering van het brood)
- Zet de pan op het vuur en doe er wat vloeibare margarine in.
- Dompel de snedes brood in het beslag en bak ze op beide kanten tot ze goudbruin kleuren.
- Leg de wentelteefjes op de borden en werk af met vers fruit, yoghurt en ahornsiroop (of honing/agavesiroop).