Ik kreeg van Inex de opdracht om een lekker en voedzaam ontbijtrecept te maken. Ik bedacht meteen dat het al even geleden was dat ik nog eens een nieuw Granola Recept op de blog postte. Ik wou eens met pindakaas aan de slag… en zo gezegd zo gedaan. Ik maakte een lekkere Yoghurtbowl met pindakaas granola en gebakken appeltjes erbovenop. Boy oh boy, hoe lekker is dit!!

pindakaas granola

De Inex Yoghurt is 100% Belgisch trouwens. Het is halfvolle yoghurt die in verschillende smaakjes te verkrijgen is: natuur, banaan, framboos en aardbei. Mijn kinderen zijn er dol op! Eindelijk eens een halfvolle fruityoghurt zonder stukjes (moeilijk te vinden!). Voor mijn zoontje met diabetes type 1, is de combinatie van koolhydraten en vetten altijd lastig…Ik merk dat wanneer hij een volle yoghurt eet, zijn suikerwaardes uren na het eten ervan de hoogte in gaan. Dat is bij deze yoghurt anders! Geen hoge pieken tot gevolg. Sounds pretty perfect to me!

En dan… de pindakaas granola! Je hoeft écht geen pindakaas fan zijn om deze te lusten. Zelf smeer ik het nooit op mijn boterham, maar in deze granola komt hij heerlijk toch zijn recht. De grote clusters in de granola krijg je er gratis bij 🙂 . Vergeet wel niet om de chocolade er pas aan toe te voegen als de granola volledig is afgekoeld. Doe je dat niet, dan smelt de chocolade. Ook lekker hoor, maar dan heb je een ander effect ;). Ik bekroon deze granola nu officieel als mijn favoriet!

De gebakken appeltjes maken dit ontbijt he-le-maal af! Ik kon zo de kom gebakken appeltjes met kaneel leeg lepelen. Overheerlijk vind ik dat wanneer ze nog warm zijn. Ik zou wel weten wat te maken bij een volgende brunch! Of gewoon lekker genieten bij het starten van je werkdag.

Granola-fan? Check dan zeker ook mijn andere granola recepten:

Mag het ook Muesli zijn? Dan raad ik je zeker deze Muesli met gevriesdroogde aardbeien aan.

pindakaas granola

Yoghurt met Pindakaas Granola en gebakken appeltjes

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt
calorieën 149 kcal

Equipment

  • bakplaat
  • bakpapier
  • Mengkom
  • Pan

Ingrediënten
  

Voor de Pindakaas Granola

  • 250 g havermout glutenvrij
  • snufje zout
  • 70 g hazelnoten
  • 75 g pindakaas
  • 50 g ahornsiroop
  • 25 g arachideolie
  • 1 tl vanille extract
  • 50 g pure chocolade in stukjes of callets

Voor de gebakken appeltjes

  • 1 grote appel in blokjes
  • 1 el vloeibare margarine
  • flinke snuf kaneel

Voor het samenstellen van de yoghurt granola bowl

  • Halvevolle yoghurt natuur (Inex)

Instructies
 

Voor de pindakaas granola

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150°C.
  • Doe de havermout samen met een snufje zout in een mengkom. Hak de hazelnoten in grove stukjes en voeg deze aan de havermout toe. 
  • In een magnetron bestendig kommetje voeg je de pindakaas, ahornsiroop, arachide olie en vanille extract samen. Verwarm héél kort op in de magnetron op laag wattage (20s op 600W). Roer tot een egale massa. Giet dit over de havermout/hazelnoten en meng met een spatel tot alles goed gemengd is. 
  • Stort de granola uit op de bakplaat en bak gedurende +/- 15 min. 
  • Laat volledig afkoelen op de bakplaat alvorens hem in stukken te breken en er de chocolade onder te mengen.
  • Bewaar in een afgesloten pot.

Voor de gebakken appeltjes

  • Schil de appel en snij hem in blokjes.
  • Verwarm de margarine op in een pan en leg er de appelblokjes in. Besprenkel met kaneel.
  • Bak de appeltjes tot ze mals zijn (draai ze af en toe eens om).

Voor het samenstellen van de yoghurtbowl

  • Lepel yoghurt in een hoog glas of kommetje. Werk af met granola en stort er de gebakken appeltjes bovenop.

Notities

Voor 30g pindakaas granola
Koolhydraten : 13,5 g
Kcal: 149
Vet: 8,5 g
Verz vet: 1,6 g
Eiwit: 4,0 g
Vezels: 2,0 g
Trefwoord glutenvrij, Granola, Pindakaas