Ga terug

Suikervrije Crème Brûlée

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6 personen
calorieën 217 kcal

Equipment

  • 6 ovenbestendige schaaltjes
  • 1 Steelpan
  • 1 Mengkom
  • 1 Gasbrander

Ingrediënten
  

  • 250 ml volle room
  • 250 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 5 eidooiers
  • 80 g Zùsto extra voor het krokant korstje

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Giet de room met de melk in een steelpannetje. Snij het vanille stokje overlangs en schraap er de zaadjes uit met de punt van een mes. Voeg deze bij het melk-room mengsel. Breng aan de kook. Zet het vuur af en laat het mengsel zo’n 15 -20 min trekken en afkoelen.
  • Klop ondertussen de eigelen los met een mixer. Voeg er beetje bij beetje de Zùsto bij terwijl je blijft mixen.
  • Als het room/melk mengsel wat is afgekoeld (test met je vinger), giet deze dan heel geleidelijk bij het ei-mengsel (zorg ervoor dat dit niet te heet is, anders krijg je roerei :) ). 
  • Vul de schaaltjes met het vloeibare beslag (+/- 100 g per potje).  Zet de kommetjes op een bakplaat en plaats in de oven gedurende 30 à 40 min (afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van je schaaltjes). De crème mag nog ietsiepietsie wiebelen als je hem eruit haalt. 
  • Laat de schaaltjes volledig afkoelen en bewaar in de koelkast.
  • Net voor het serveren ga je ze afwerken met het krokante laagje 'suikervrije karamel' :) . Doe je dit op voorhand, dan is de bovenkant niet meer krokant.
  • Neem wat Zùsto op een koffielepel en strooi deze gelijkmatig over de bovenkant. Zorg ervoor dat de hele bovenkant met een dun laagje bedekt is. Smelt met een gasbrander de Zùsto tot de bovenkant karameliseert.

Notities

Voedingswaarde per 100 g Crème Brûlée 
Koolhydraten: 3,2 g
Kcal: 217
Vetten : 19,2 g
Verz Vetten: 12 g
Eiwit: 4,4 g
Vezels: 2,4 g 
Trefwoord Crème Brûlée, suikervrij, Zùsto