Ga terug
Yoghurt Pannenkoekjes

Yoghurt Pannenkoekjes

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Baktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 9 Pannenkoekjes
calorieën 90 kcal

Equipment

  • 1 Mengkom
  • 1 garde
  • 1 Koekenpan

Ingrediënten
  

Voor de pannenkoekjes

  • 200 g Inex Volle natuuryoghurt (ongesuikerd)
  • 2 eieren
  • 20 g ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • snufje kaneel

Voor de gebakken appel/peer

  • 1 appel
  • 1 peer
  • klontje boter
  • snufje kaneel

Instructies
 

Voor de pannenkoekjes

  • Doe de yoghurt samen met de eitjes, de ahornsiroop en het vanille extract in een mengkom en klop met een garde tot een glad beslag.
  • Voeg er het zelfrijzend bakmeel en het snuifje kaneel bij. Meng tot een egaal beslag. Weeg optioneel het beslag af in een kommetje (zo heb je allemaal pannenkoekjes van dezelfde grootte). Ik maakte pannenkoekjes van 50 g beslag.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en doe er vetstof in (boter). Giet het beslag in de pan en strijk een heel klein beetje open met de achterkant van een soeplepel. Het beslag is redelijk dik dus je mag het wat open strijken. Maar doe dit ook niet te veel want dan verlies je het fluffy effect van de pannenkoek.
  • Werk de pannenkoekjes af met extra yoghurt en de gebakken appel/peer van hieronder.

Gebakken appel/peer

  • Snij de appel en peer in blokjes.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en laat een stevige klont boter smelten. Doe er de appel en peer in en strooi er een flinke snuf kaneel over.
  • Bak de appel en peer gedurende +/- 10 min tot deze wat zachter geworden zijn.

Notities

Per Pannenkoek (of per 100 g)
Koolhydraten: 14,2 g (30,1 g)
Kcal: 90 (190)
Vetten: 1,9 g (4,0 g)
Verz vet: 0,8 g (1,7 g)
Eiwit: 3,8 g (8,1 g)
Vezels : 0,3 g (0,7 g)
 
Trefwoord Bananenpannenkoekjes, Griekse yoghurt, pancakes, yoghurtpannenkoekjes