Ga terug
Vanille wafels

Zachte vanillewafeltjes

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 17 wafels
calorieën 105 kcal

Equipment

  • 2 Mengkommen
  • Maatbeker
  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g 1 op 1 suikervervanger of witte suiker
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 120 g vloeibare margarine (uit een knijpfles)
  • 100 ml plantaardige melk of halfvolle melk

Instructies
 

  • Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de suiker(vervanger) en het snufje zout in een mengkom en meng met een lepel. 
  • Neem een 2de mengkom en klop hier de eitjes in los. Voeg er het vanille extract, de margarine en de plantaardige melk aan toe en klop verder.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge en mix kort tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
  • Zet het beslag 1 u in de koelkast. 
  • Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. Als het wafelijzer is opgewarmd, zet je het ietsje zachter en doe er een paar druppels vloeibare margarine in. Schep hoopjes van 40 g beslag in het wafelijzer en bak volgens de wafeltjes goudbruin. 
  • Laat de wafeltjes afkoelen op een afkoelrooster. 

Notities

Per wafel van 40 g beslag (of per 100 g gebakken wafel)
Koolhydraten: 9,5 g (30,5 g)
Kcal: 105 (339)
Vetten: 5,6 g (18 g)
Verz. vetten: 0,8 g (2,7 g)
Eiwit: 2,3 g (7,6 g)
Vezels: 1,7 g (5,5 g) 
 
Trefwoord bewaarwafels, huishoudwafels, wafels