50gvloeibare 1 op 1 suikervervanger op basis van erythritol
25gongezoet amandelmelk
1tlvanille extract
snufje zout
Instructies
Doe zowel de hazelnoten als de pindanoten in het hakmolentje en vermaal ze fijn. Blijf mixen tot een gladde pasta. De vetten moeten uit de noten komen dus mix zeker lang genoeg tot de pasta begint te ‘glimmen’.
Voeg er vervolgens het cacaopoeder en de vloeibare suikervervanger aan toe. Mix kort tot de ingrediënten zijn opgenomen.
Doe er als laatste de amandelmelk, het vanille extract en het zout bij. Mix opnieuw kort tot een mooie, egale, smeerpasta.
Bewaar tot 10 dagen in de koelkast in een afgesloten potje/bokaal.
Notities
Voor 20 g van de hazelnotenpasta (per 100g) Koolhydraten: 2,0 g (10,5 g)Kcal: 80 (400)Vetten: 6,3 g (31,3 g)Verz vetten: 0,7 g (3,5 g)Eiwit: 2,4 g (11,8 g)Vezels: 3,8 g (19,0 g)