Ga terug

Chocolade hazelnoten smeerpasta

Gemakkelijk
lactosevrij
glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 180 gram
calorieën 80 kcal

Equipment

  • Hakmolentje of blender
  • Bokaal dat je kan afsluiten

Ingrediënten
  

  • 50 g (geroosterde) hazelnoten zonder vliesje
  • 50 g (geroosterde) pindanoten
  • 5 g ongezoet cacaopoeder
  • 50 g vloeibare 1 op 1 suikervervanger op basis van erythritol
  • 25 g ongezoet amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Instructies
 

  • Doe zowel de hazelnoten als de pindanoten in het hakmolentje en vermaal ze fijn. Blijf mixen tot een gladde pasta. De vetten moeten uit de noten komen dus mix zeker lang genoeg tot de pasta begint te ‘glimmen’. 
  • Voeg er vervolgens het cacaopoeder en de vloeibare suikervervanger aan toe. Mix kort tot de ingrediënten zijn opgenomen. 
  • Doe er als laatste de amandelmelk, het vanille extract en het zout bij. Mix opnieuw kort tot een mooie, egale, smeerpasta.
  •  Bewaar tot 10 dagen in de koelkast in een afgesloten potje/bokaal.

Notities

Voor 20 g van de hazelnotenpasta (per 100g) 
Koolhydraten: 2,0 g (10,5 g)
Kcal: 80 (400)
Vetten: 6,3 g (31,3 g)
Verz vetten: 0,7 g (3,5 g)
Eiwit: 2,4 g (11,8 g)
Vezels: 3,8 g (19,0 g)
Trefwoord choco, Chocolade hazelnoot, smeerpasta