Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150°C.
Doe de havermout samen met een snufje zout in een mengkom. Hak de hazelnoten in grove stukjes en voeg deze aan de havermout toe.
In een magnetron bestendig kommetje voeg je de pindakaas, ahornsiroop, arachide olie en vanille extract samen. Verwarm héél kort op in de magnetron op laag wattage (20s op 600W). Roer tot een egale massa. Giet dit over de havermout/hazelnoten en meng met een spatel tot alles goed gemengd is.
Stort de granola uit op de bakplaat en bak gedurende +/- 15 min.
Laat volledig afkoelen op de bakplaat alvorens hem in stukken te breken en er de chocolade onder te mengen.
Bewaar in een afgesloten pot.
Voor de gebakken appeltjes
Schil de appel en snij hem in blokjes.
Verwarm de margarine op in een pan en leg er de appelblokjes in. Besprenkel met kaneel.
Bak de appeltjes tot ze mals zijn (draai ze af en toe eens om).
Voor het samenstellen van de yoghurtbowl
Lepel yoghurt in een hoog glas of kommetje. Werk af met granola en stort er de gebakken appeltjes bovenop.
Notities
Voor 30g pindakaas granolaKoolhydraten : 13,5 gKcal: 149Vet: 8,5 gVerz vet: 1,6 gEiwit: 4,0 gVezels: 2,0 g