Ik probeerde deze rice Krispies bars al eens eerder (maar echt wel jaren geleden) en om één of andere reden wilden mijn marshmallows toen niet smelten… Ik snap het tot op vandaag nog altijd niet 🙂 . Gelukkig smolten ze nu als sneeuw voor de zon en werd dit doodeenvoudig recept, met maar 4 ingrediënten, een echt succes!

Rice krispies bars

Met maar 4 ingrediënten kan het haast niet makkelijker en ook al helemaal niet mislukken! Deze Rice Krispies bars heb je in 10 minuten ineens geflanst. Al zal je nog wel een uurtje geduld moeten hebben om de massa te laten opstijven in de koelkast. Maar ik zweer je op mijn communiezieltje (for what it’s worth) dat je geduld beloond zal worden.

Ik maakte deze Rice Krispies bars met suikervrije marshmallows, maar uiteraard is dat niet verplicht, je kan perfect ook gewone marshmallows gebruiken. Ik gebruikte de suikervrije marshmallows van Sweet Switch. Qua smaak was ik er echt tevreden van (ze hebben trouwens nog heel wat andere lekkere suikervrije snoep). De suikervrije marshmallows kan je hier online bestellen. In de supermarkt vind je er vast ook wel bij de dieetafdeling.

Let er wel op dat wanneer je marshmallows groot zijn, je deze best in stukjes snijdt zodat je kleinere stukjes hebt. Kleine stukjes smelten sneller en beter. Ga ook snel te werk eens je marshmallows gesmolten zijn. Als je te lang treuzelt zal je de gesmolten marshmallows niet meer onder de Rice Krispies kunnen mengen. Maar dat komt zeker en vast goed! Dit recept is een heerlijk tussendoortje voor jong en oud 😉 .

Rice krispies bars

Rice krispies bars

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 porties
calorieën 59 kcal

Equipment

  • Steelpan
  • bakblik van 20 op 20 cm
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 40 g harde margarine of boter
  • 140 g (suikervrije) marshmallows
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g rice krispies

Instructies
 

  • Doe de rice krispies in een mengkom en zet apart.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier.
  • Doe de margarine samen met de marshmallows in een steelpan en warm op (op middelhoog vuur). De marshmallows zullen beginnen smelten. Roer ondertussen in de steelpan met een spatel. Voeg er het vanille extract aan toe.
  • Wanneer de marshmallows helemaal gesmolten zijn, moet je snel te werk gaan! Stort de gesmolten marshmallows over de rice krispies en meng onmiddellijk alles goed door elkaar.
  • Stort het rice krispies/marshmallow mengsel in het bakblik en druk aan.
  • Zet nog 1 uur in de koelkast alvorens de grote koek in stukken te snijden.

Notities

Voedingswaarde per stuk van 15 g (of per 100 g)
Koolhydraten: 7,2 g (47,9)
Kcal: 59 (390)
Vetten: 2,1 g (13,8 g)
Verz. vetten: 1,4 g (9,3 g)
Eiwit: 0,8 g (5,2 g)
Vezels: 0,3 g (1,7 g)
 
Trefwoord marshmallows, rice krispies