Het recept van deze suikervrijere vanillewafels met chocolade zijn het gevolg van een wandeling te paard met één van mijn beste vriendinnen. Na de wandeling bood ze mij een zelfgebakken wafeltje aan dat ik aan mij liet voorbijgaan. Ze zei dat ze wel vaker wafeltjes bakte waarop ik zei ‘allez, zo’n gedoe met dat wafelijzer enzo’. Maar in het naar huis rijden ik kreeg die wafeltjes maar niet uit mijn hoofd 🙂 . Dus ging ik aan de bak!

Vanillewafels met chocolade

Ik baseerde me op het recept van de Zachte vanillewafels hier op mijn blog. Maar ik paste hier en daar toch nog iets aan, en ik kan je verzekeren dat dit recept echt nog beter is ! én je hoeft het beslag geen uur in de koelkast te laten staan, maar je kan gewoon direct beginnen bakken (wat goed van pas komt als je een instant wafel-cravingske hebt).

Vergeet het ‘gedoe’ met het wafelijzer en ga gewoon aan de slag! Je moeite wordt meer dan beloond!

Vanillewafels met chocolade

Vanillewafels met chocolade (suikervrijer)

moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 23 wafels
calorieën 113 kcal

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g één op één suikervervanger
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 150 g harde margarine of boter gesmolten
  • 75 ml plantaardige melk of halfvolle melk
  • 75 g chocolade in stukjes

Instructies
 

  • Smelt de margarine / boter op laag wattage in de magnetron of in een steelpannetje. Zet de gesmolten boter/margarine even apart.
  • Splits de eieren (hou het eigeel apart) en klop het eiwit stijf tot je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het eiwit eruit glijdt. Zet ook even apart.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de suiker(vervanger) en het snufje zout in een mengkom en meng met een lepel. 
  • Voeg er de eigelen, de melk, de gesmolten margarine en het vanille extract aan toe en klop verder.
  • Schep de helft van het opgeklopt eiwit luchtig onder het beslag. Voeg de andere helft er nu ook aan toe en schep opnieuw luchtig onder het beslag tot alles goed is gemengd. Schep er als laatste de stukjes chocolade onder.
  • Warm het wafelijzer op en bak hoopjes beslag van +/- 30 -35 g.
  • Laat ze afkoelen op een afkoelrek en bewaar de wafeltjes in een afgesloten trommel.

Notities

Voedingswaarde per wafel (of per 100 g)
Koolhydraten: 9,5 g (32,5 g)
Kcal: 113 (401)
Vet: 6,9 g (24,2 g)
Verz. vetten: 3,0 g (10,4 g)
Eiwit: 1,9 g (6,7 g)
Vezels: 1,6 g (5,8 g)
Trefwoord bewaarwafels, vanillewafel, wafels