Dat onbijt mijn favoriete maaltijd is, weten (sommigen onder) jullie misschien al? En een ontbijt met een heerlijke wafel, die kan al helemaal niet meer stuk! Ik maakte vorig weekend deze cottage cheese havermoutwafels en wat een succes!

Cottage cheese is laag in vet, en daarom een uitstekende keuze voor deze overheerlijke wafels. Ik wou er ook een glutenvrije versie van maken en daarom koos ik voor (glutenvrije) havermout ipv patisseriebloem.

Deze cottage cheese havermoutwafels zijn echt overheerlijk met vers (of diepgevroren rood) fruit. Wij werkten ze ook af met een bescheiden toefje slagroom en wat amandelschilfers. Een heerlijke start van een blijf-in-uw-kot weekend.

Voor mijn boek Ongewoon zoet maakte ik ontbijtwafels van Ricotta: de Ricotta citroenwafels. Ook een heerlijke optie om te serveren als ontbijt. Wil jij graag een gesigneerd exemplaar van mijn boek bestellen? Dan kan dat hier.

Cottage cheese havermoutwafels

Cottage cheese havermoutwafels

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Glutenvrij
(zie voedingswaardetabel onderaan)
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Ontbijt
Porties 8
calorieën 83 kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Blender
  • Wafelijzer (met een vorm voor 'huishoudwafels')

Ingrediënten
  

  • 100 g (glutenvrije) havermout
  • 200 g cottage cheese
  • 2 eieren
  • 20 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 el arachideolie of zonnebloemolie voor het invetten van het wafelijzer
  • 1 tl (glutenvrij) bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 g witte suiker
  • 1/2 tl kaneel

Voor de garnering

  • Fruit en amandelschilfers
  • 100 ml volle room voor de slagroom – optioneel
  • 10 g poedersuiker voor de slagroom – optioneel

Instructies
 

  • De de havermout in de blender en mix, tot een meel. Voeg er de alle andere ingrediënten aan toe en mix verder. 
  • Verwarm het wafelijzer en bestrijk met 1 eetlepel olie.
  • Schep hoopjes van 45g beslag in het wafelijzer en bak tot de wafeltjes goudbruin zijn .
  • Werk af met fruit en amandelschilfers. Met een toefje slagroom zijn ze ook heerlijk.

Voor de slagroom

  • Klop de room op met de poedersuiker.
  • Werk de wafeltjes af met vers fruit en slagroom (optioneel)

Notities

Per wafeltje (van 45g beslag) – zonder fruit of slagroom gerekend
Koolhydraten = 9 g
Kcal = 83
Vet = 2,6 g
Verz. vet = 1,0 g
Eiwitten = 5,2 g
Vezels = 0,8 g
 
Trefwoord cottage cheese, cottage cheese wafels, havermout