Pumpkin Spice kruiden

Zoals jullie eerder in mijn post van de worteltaart al konden lezen, blijf ik het een vreemd idee vinden dat groenten in een taart verwerkt worden. Maar na het succes van de worteltaart nu dus halllloooo pompoentaart! In een pompoentaart horen natuurlijk Pumpkin Spice kruiden... Maar waar o waar zijn die nu toch te vinden!? Ik vind graag mijn ingrediënten in de supermarkt of de Aveve. Als ik ze daar niet vind pas ik meestal voor het recept (het moet voor iedereen haalbaar zijn om de taarten van mijn blog te maken zonder al te veel opzoekwerk, toch!?).

Toen ik in mijn trouwe supermarkt aan het personeel vroeg of ze toevallig pumpkin spice kruiden hadden, hoorden ze het in Keulen donderen. Owkeeeee dacht ik, en pompoen puree dan? Want dat had ik ook nodig... 'Oh ja pompoenpuree heb ik zien staan' zei een behulpzame winkeldame. Toen ze 1 minuut later met een doos mouseline pompoenpuree kwam aandraven heb ik toch maar vriendelijk bedankt.

Als het zo zit, maak ik het wel zelf, dacht ik dan! Ik wou en ik zou die heerlijke fluffy pompoen mousse taart maken waar ik eerder over kwijlde op instagram (dat recept volgt héél gauw!!). Vastberaden zocht ik 't internet af op zoek naar de samenstelling van Pumpkin spice kruiden. En weet je wat? Dat bestaat uit een mengeling van kruiden die je gewoon bij de supermarkt vindt! Doodeenvoudig dus! Had ik geweten hoe makkelijk het was om gewoon wat kruiden te mengen, dan had ik het veel eerder gedaan! De voldoening is nog groter en de smaak gewoon 1000x beter (of dat zit misschien in mijn hoofd 🙂 maar ook dat télt).

Pumpkin spice kruiden

Algemeen

  • Bereidingstijd: 5 min
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Potje om de kruiden in te bewaren
  • Vijzel & zeef (indien je één van de kruiden niet 'gemalen' vindt)

Ingrediënten

  • 8 tl gemalen kaneel
  • 4 tl gemalen gemberpoeder
  • 2 tl gemalen kruidnagel
  • 2 tl gemalen piment
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Tip: als je één van de bovenstaande kruiden niet in een gemalen variant vindt, kan je de kruiden fijn malen met een vijzel. Zo gebruikte ik bijvoorbeeld geen gemalen kruidnagel maar maalde de kruidnagel zelf fijn met een vijzel. Erna deed ik de fijngemalen kruidnagel nog eens door een zeefje om zeker te zijn dat ik de fijnste deeltjes bewaarde. 

Instructies

  1. Doe alle kruiden samen in een kommetje en meng met een lepel alle kruiden door elkaar.
  2. Bewaar ze in een goed afgesloten potje.
Post delen of pinnen?