Wil je een lekkere topping om je cupcakes te versieren? Of een heerlijke tussenlaag voor een Red Velvet Cake? Dan is deze mascarpone topping i-de-aal!
Je kan er ook allerhande smaken aan toevoegen, bijvoorbeeld wat speculoospasta doorheen draaien of nutella om zo de smaken af te wisselen. Opties te over! (en poepsimpel ;))
Algemeen
Bereidingstijd: 15min
Moeilijkheidsgraad: ♣
Te vinden ingrediënten: ♣
Benodigdheden
Mixer
Mengkom
Ingrediënten
175 ml room (40% vetgehalte)
250 g mascarpone
65 g poedersuiker (gezeefd)
1 tl vanille-extract
Instructies
Klop de room stijf met een mixer (opgepast! als je te lang klopt krijg je boter :)) Tip: als het bijna stijf is, klop dan verder op met een handklopper.
Klop in een andere kom de mascarpone + gezeefde poedersuiker + vanille extract
Spatel het mascarpone beslag door de slagroom en laat verder opstijven in de frigo (+/- 2u)
Erna kan je het beslag gebruiken om een taart mee te bekleden of in een spuitzak, cupcakes te versieren.