Versiering cupcakes of Red Velvet Cake

Wil je een lekkere topping om je cupcakes te versieren? Of een heerlijke tussenlaag voor een Red Velvet Cake? Dan is deze mascarpone topping i-de-aal!

Je kan er ook allerhande smaken aan toevoegen, bijvoorbeeld wat speculoospasta doorheen draaien of nutella om zo de smaken af te wisselen. Opties te over! (en poepsimpel ;))

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15min
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Te vinden ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Mixer
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 175 ml room (40% vetgehalte)
  • 250 g mascarpone
  • 65 g poedersuiker (gezeefd)
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  1. Klop de room stijf met een mixer (opgepast! als je te lang klopt krijg je boter :)) Tip: als het bijna stijf is, klop dan verder op met een handklopper.
  2. Klop in een andere kom de mascarpone + gezeefde poedersuiker + vanille extract
  3. Spatel het mascarpone beslag door de slagroom en laat verder opstijven in de frigo (+/- 2u)
  4. Erna kan je het beslag gebruiken om een taart mee te bekleden of in een spuitzak, cupcakes te versieren.