Deze bloemenkoekjes zijn uiteraard gemaakt met eetbare bloemen. Voornamelijk eetbare viooltjes om helemaal correct te zijn. Hoe schattig zien deze eruit!? Toch? Voor de verjaardagstaart van mijn dochtertje bestelde ik een doosje eetbare bloemen en ik bestelde meteen nog wat extra bloempjes erbij om deze koekjes te maken.

bloemenkoekjes

Toen ik al met het idee in mijn hoofd zat om een taart met bloemen te maken voor mijn dochtertje’s 6de verjaardag, kwam ik op Myriam’s Instagram (Hap&Tap) deze koekjes tegen. Ik moest er uiteraard geen 2 keer over nadenken om die extra bloemen te bestellen.

Bloemenkoekjes

De koekjes zijn niet alleen mooi maar ook heel lekker. Ik maakte ze niet te groot, zo kon ik er zonder schroom 2 na elkaar eten ;). Ook heel leuk om gezellig samen met de kinderen te maken (of zonder uiteraard!). Heerlijk fleurig voor bij een tasje thee denk ik zo!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 30 min + 10 min in de oven
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mixer
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Deegrol
  • Ronde koekjessteekvorm van +/- 5cm diameter

Ingrediënten

  • 75 g boter (kamertemperatuur)
  • 50 g suiker
  • 40 g amandelpoeder
  • snuifje zout
  • 25 g ei (klop het ei los en weeg er dan 25 g van)
  • 120 g bloem
  • 1/2 tl vanille-extract
  • Eetbare bloemen (30 tal, zo kan je sommige koekjes met 2 viooltjes versieren en andere met 1tje) – ik bestelde de mijne bij De Eetbare Bloemenshop (de bloempjes blijven max 5 dagen goed in de koelkast)

Instructies

  1. Klop de boter zacht gedurende 5 min. Doe er vervolgens de suiker bij en mix verder.
  2. Voeg de 25g ei toe en mix opnieuw.
  3. Doe er vervolgens het amandelpoeder, de bloem, het vanille extract en een snuifje zou bij.
  4. Kneed tot je een deegbal hebt. Wikkel de bal in vershoudfolie en laat zo’n 30min. rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 170°C.
  6. Neem een vel bakpapier en leg er het deeg op. Neem een 2de vel bakpapier en leg het bovenop het deeg. Rol er dan over met je deegrol totdat je deeg zo’n 3 mm dik is.
  7. Steek er cirkels uit en versier met de eetbare bloemen. Je kan er nog eens kort overrollen met je deegrol zodat de bloempjes een beetje plat in het deeg worden gedrukt (het kan zijn dat je erna opnieuw je uitsteek-vorm moet gebruiken).
  8. Plaats de koekjes op een bakplaat (onder bakpapier) en bak de koekjes in de oven gedurende +/- 10 min tot de randen goudbruin kleuren.
  9. Laat ze afkoelen op een afkoelrekje.

Bron: Recept van Saharisha.