In januari staat mijn blog in het teken van Ontbijt! Ontbijt met de grote O want Ooooh wat hou ik zo van ontbijt 🙂 . Echt, wie zijn die mensen die hun ontbijt overslaan? Ik niet, jamais, never! Ik zou nog eerder een diner aan mijn neus laten voorbijgaan dan een ontbijt. Toen Inex me contacteerde om een recept uit te werken met hun Halfvolle yoghurt wou ik dan ook voor een ontbijtrecept kiezen. Dit keer werd het deze Tiramisu overnight oats. Kijk hoe smakelijk!

Tiramisu Overnight Oats

Zal ik dan ook maar eens even heel eerlijk zijn (maar lees vooral verder door 😉 )? Ik heb het zo niet met overnight oats. De structuur is niet meteen mijn ding (zo pudding-achtig, en ik ben geen pudding fan). Maar op zich vind ik het concept wel goed. Heel simpel de avond ervoor alles bij elkaar kletsen, een nachtje in de koelkast en ’s ochtends heb je een ontbijt waar je geen werk meer aan hebt! Niet zomaar een ontbijt, een voedzaam ontbijt die je de nodige energie geeft om het tot de middag uit te houden. Dus bedacht ik een variant van overnight oats die wel wat extra smaak had en waar zelfs ik (als niet zo’n overnight oats liefhebber) graag voor uit mijn bed zou komen. Zo werd de Tiramisu Overnight oats geboren.

Voor het recept gebruikte ik havervlokken ipv havermout, zo heb je toch net wat meer structuur. Ik deed er ook een vleugje koffiepoeder bij (zo blijf je wakker 😉 ) en werkte af met de Inex halfvolle natuuryoghurt. De Inex yoghurt, dat is yoghurt van bij ons! Gemaakt met verse weidemelk van Belgische melkveehouders.

Ik gok dat het overbodig is om te vermelden dat dit recept echt héél eenvoudig is? Heb je zelf nu toch Inex halfvolle yoghurt in huis gehaald, vergeet dan zeker niet om ook eens deze yoghurt cake uit te testen … mmmm zo lekker!

Tiramisu Overnight Oats

Tiramisu Overnight Oats

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Porties 3 porties
calorieën 279 kcal

Equipment

  • Kommetje
  • Vershoudfolie
  • Zeefje voor de cacao

Ingrediënten
  

Voor de overnight oats

  • 100 g havervlokken of havermout
  • 2 tl instant oploskoffie
  • 1 tl lijnzaad
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 250 ml halfvolle melk
  • 20 g ahornsiroop
  • 25 g Inex Halfvolle natuuryoghurt

Voor de topping

  • 2 potjes Inex Halfvolle natuuryoghurt (van 125 g)
  • 2 el cacaopoeder

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor de overnight oats in een kommetje. Roer de ingrediënten goed door elkaar en dek het kommetje af met vershoudfolie. Zet het kommetje een nacht in de koelkast (of minimum 4 uur). 
  • Verdeel de havermoutpap over 3 glazen/kommetjes (ja kan ze ook over 2 glaasjes verdelen, afhankelijk van je honger) en werk af met een potje Inex Halfvolle natuuryoghurt. Zeef er een eetlepel cacaopoeder over. De overnight oats kunnen tot twee dagen in de koelkast bewaard blijven. 

Notities

Voedingswaarde per portie (als je hier 3 porties van maakt) of per 100 g
Koolhydraten: 41 g (30,5 g)
Kcal: 279 (209)
Vetten: 6,6 g (4,9 g)
Verz. vetten 2,6 g (2,0 g)
Eiwit: 11,7 g (8,8 g)
Vezels: 4,9 g (3,7 g)
 
Trefwoord havermout, havermoutpap