Gepofte quinoa is iets dat ik vaak in huis heb, niet omdat ik het zo dikwijls gebruik maar wel omdat je zo’n zak voor 1 recept nooit op krijgt. Het is suuuuper licht en voor een recept heb je meestal geen kilo’s nodig. Dus ook ik had het voor dat ik hier nog een geopende zak gepofte quinoa vond achterin mijn kast. Hier moest ik dus wat mee… en zo ontstond dit recept van de Quinoa Amandel Granola. Een recept speciaal voor de verloren restjes gepofte quinoa!

Het recept dat ik maakte is trouwens volledig gluten- en lactosevrij. Handig als je een intolerantie hebt!

Laat ons eerlijk wezen… zo gepofte quinoa smaakt nergens naar, toch? Maar doe er wat kaneel op en het krijgt plots toch iets meer betekenis (euh.. smaak). Stel je nu voor dat je speciaal voor dit recept een zak gepofte quinoa in huis haalt, dan kan ik je meteen al geruststellen dat ik op mijn website nog wel enkele recepten heb staan waar je die overschot in kwijt geraakt.

Ziehier een lijstje met recepten waar je ook mee aan de slag kan:

Als ik die recepten erop nalees heb ik dus steeds hetzelfde probleem: overschot aan quinoa 🙂 maar kijk eens aan, ik heb genoeg alternatieven hier op mijn website waar je dus mee aan de slag kan!

Quinoa Amandel granola

Quinoa Amandel Granola

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Lactosevrij
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 365 gram
calorieën 147 kcal

Equipment

  • 1 Mengkom
  • 1 bakplaat
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 200 g (glutenvrije) havervlokken
  • 40 g gepofte quinoa
  • 75 g amandelen (ongezouten)
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 50 g ahornsiroop
  • 30 g arachideolie
  • 1 eiwit

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de havervlokken samen met de gepofte quinoa in een mengkom.
  • Hak de amandelen in stukjes en voeg deze bij de havervlokken en quinoa.
  • Voeg ook kaneel en het snufje zout toe. Meng met een lepel.
  • In een kommetje doe je het vanille extract samen met de ahornsiroop en de arachideolie. Roer en giet het over de droge ingrediënten. Meng alles goed.
  • Klop het eiwit en schep het onder het granola-mengsel.
  • Stort het geheel op de bakplaat en bak in de oven gedurende +/- 12 à 15 min zonder om te scheppen.
  • Laat volledig afkoelen op de bakplaat alvorens de granola in stukken te breken en in een afsluitbare pot te bewaren.

Notities

Voedingswaarde per 30 g (of per 100 g)
Koolhydraten: 15,5 g (52 g)
Kcal: 147 (491)
Vetten: 7,3 g (24,2 g)
Verz. vetten: 0,9 g (3,0 g)
Eiwit: 4,0 g (13,3 g)
Vezels: 1,8 g (6,0 g)
Trefwoord amandelen, gepofte quinoa, Granola, quinoa