Vandaag was een speciale dag… De trouw van vrienden! Het werd een trouw ‘en petit comité’ en we kregen een speciaal verzoek. We moesten allemaal taart bakken (en opeten) en hen er achteraf een taart-selfie van doorsturen. Bij hen: geen feest zonder taart (en bij ons ook niet trouwens ;)). Daarom besloot ik deze heerlijk zomerse nectarine galettes te maken. Ipv 1 grote, maakte ik er 4 kleintjes van. Want wat zien ze er schattig uit zo!

Waarom ik voor deze galettes koos? Om verschillende redenen! Maar zeker ook omdat bij het maken van een galette veel liefde komt kijken. Hoe stom dit ook mag klinken, het is écht zo. Je moet het deeg kneden met je handen, je moet het uitrollen, fruit schikken en het deeg toeplooien. Stuk voor stuk liefde die je in de taart kan steken. En taart met liefde gemaakt… dat smaakt!

Nog op zoek naar Galette inspriratie? Bekijk dan zeker ook mijn rabarber galette met frangipane.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 30 min + 30 min rusten + 20 min. in de oven
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten:

Voedingswaarden (voor een half taartje – en ja een half taartje is genoeg 😉 )

  • Koolhydraten = 21 g
  • Vetten = 18 g
  • Onverzadigde vetten = 10 g
  • Kcal = 261 kcal
  • Eiwitten = 4,0 g

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Deegrol
  • Bakpapier
  • Mengkommen
  • Ovenplaat

Ingrediënten

Voor het deeg
  • 170 g bloem
  • Snufje zout
  • 10 g suiker
  • 120 g boter
  • 2,5 el water
Voor de vulling
  • 2 nectarines
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl Maïzena
  • 100 g mascarpone
  • 10 g poedersuiker
  • 1 losgeklopt ei
  • Amandelschilfers

Instructies

Voor het deeg
  1. Doe de bloem samen met de suiker en het snufje zout in een mengkom en meng.
  2. Doe er de boter in stukjes bij en kneed met je handen tot een korrelig deeg. Doe er geleidelijk het water bij en kneed verder tot je een deegbal krijgt.
  3. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg gedurende 30 min in de koelkast.
  4. Weeg het deeg af en verdeel in 4 gelijke delen. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier (dat werkt het makkelijkst). Zorg ervoor dat je telkens een ronde vormt rolt.
Voor de vulling
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de nectarines in schijfjes.
  3. Meng de mascarpone met de poedersuiker.
  4. Smeer nu telkens een dun laagje mascarpone beslag over de bodem van elk taartje. Schik er schijfjes nectarine over en plooi de randen van het taartje dicht.
  5. Klop het ei los en strijk wat ei over de randen van de taartjes. Strooi hier wat amandelschilfers over.
  6. Bak de taartjes 20 à 25 minuten.
  7. Serveer eventueel met een bolletje vanille ijs.