Wat een geweldige combinatie is dit!? Deze amandel pistache cake met een vleugje kardemom is echt hemels! Of ik misschien in een pistache periode zit? Mogelijks! Zo maakte ik nog niet lang geleden deze pistache biscotti , ook een absolute aanrader, maar uiteraard iets helemaal anders dan dit heerlijke cakeje.

Deze amandel pistache cake is bijna helemaal suikervrij! Ik gebruikte wél poedersuiker voor de glazuur, omdat ik dat beter werken vind. Ik heb nog niet de gepaste suikervervanger gevonden waar ik zo’n strakke en mooie glazuur mee kan maken als met poedersuiker. Moest jij er ééntje kennen, laat het dan gerust weten in een berichtje hier onder het recept.

Amandel Pistache cake

Amandel Pistache cake

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Nagerecht
Porties 10 personen

Equipment

  • Langwerpige cakevorm
  • 2 Mengkommen

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 4 eieren
  • 100 ml arachideolie of zonnebloemolie
  • 100 g pistachenoten (ongezouten)
  • 100 g amandelmeel
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g 1:1 suikervervanger (of gebruik witte suiker)
  • 2 el citroenzeste
  • 1 tl kardemom

Voor de glazuur

  • 1 el citroensap
  • 70 g poedersuiker

Instructies
 

Voor de cake

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de cakevorm in met olie en bestuif met bloem.
  • Mix de eitjes en voeg erna de olie toe.
  • Met een hakmolentje/blender vermaal je de pistachenoten tot meel. Doe de pistachemeel samen met het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en de suiker(vervanger) in een mengkom en meng met een lepel.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte en mix tot een glad beslag. Voeg tenslotte de citroenzeste en de kardemom toe en mix nog even kort.
  • Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake zo'n 45-50 min in de oven.

Voor de glazuur

  • Pers de citroen. Meng één eetlepel met poedersuiker in een kommetje. Stort het glazuur over de afgekoelde cake.
Trefwoord amandel, pistache