Deze Italiaanse koekjes stonden al lang op mijn ’te bakken’ lijstje! Maar ik zag er altijd tegen op omdat ik dacht dat het wel wat werk was. Verkeerd gedacht! Het is helemaal niet veel werk, en in de Pistache variant die ik ze maakte zijn ze mogelijk nog lekkerder dan wanneer je ze enkel op basis van amandelen maakt. Ziehier hét recept van knapperige suikervrije Pistache Biscotti’s !
Ik maakte het recept van deze Pistache biscotti’s in samenwerking met zoetstoffen.eu . Zoetstoffen.eu is het platform waar je alle mogelijke informatie terugvindt rond zoetstoffen. Gaande van gebruik, tot de aanvaardbare dagelijkse inname (=ADI). Je vindt er zelfs een calculator die berekent of je deze ADI niet overschrijdt. Maar no worries, in tegenstelling wat je soms hoort, is het echt niet eenvoudig om deze ADI te overschrijden (je moet er al je stinkende best voor doen).
De Pistache biscotti’s maak je best met een suikervervanger die goed uithard anders blijven de koekjes nogal ‘wak’ en wakke biscotti’s kunnen misschien ook wel lekker zijn, ze missen dan toch dat krokante kantje die ze net zo speciaal maakt! Naast suikervrij, zijn deze biscotti’s trouwens ook helemaal glutenvrij en lactosevrij.
Benieuwd welke andere recepten ik nog maakte in samenwerking met zoetstoffen.eu? Bekijk dan zeker de vegan cheesecake met abrikozen en de chocolade hazelnotenpasta.
Pistache biscotti’s
Equipment
- bakplaat
- bakpapier
- Mengkom
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel
- 60 g pistachenoten (ongezouten)
- 50 g 1 op 1 suikervervanger op basis van Steviolglycosiden
- 1/2 tl bakpoeder
- snuifje zout
- 1 ei
- 1 tl amandelextract optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de droge ingrediënten in een mengkom: het amandelmeel, de hele pistachenoten, suikervervanger, bakpoeder en het snufje zout.
- Klop het eitje los en doe er het amandelextract bij. Doe het eimengsel bij de droge ingrediënten en kneed met je handen.
- Vorm een langwerpige worst met je handen en leg de worst op het bakpapier.
- Bak gedurende 20 à 25 min tot deze goudbruin kleurt. Laat bijna volledig afkoelen (hij mag nog wat lauw zijn). En snij in plakjes. Leg de plakjes opnieuw op de met bakpapier beklede bakplaat en bak nogmaals +/-12 min op 180°C zodat de koekjes lekker knapperig worden.