Deze cake met appelmoes bevat géén boter en is daarom zeer geschikt voor mensen met een lactose intolerantie. Ik had nog heel wat ongesuikerde appelmoes over van mijn gezonde brownies en ik vind het altijd zo'n zonde om eten weg te gooien. Dus bedacht ik dat ik net zo goed met deze appelmoes aan de slag kon voor een cake.  Ik moet bekennen dat het resultaat verrassend lekker was (ik had het eerlijk gezegd niet echt verwacht)! De appelmoes maakt de cake net wat luchtiger dan wanneer hij met boter gemaakt is, en de rietsuiker zorgt voor een extra krokant korstje. Kortom: een cake waar je niet vanaf kan blijven! U weze gewaarschuwd 😉 .

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min voorbereiding + 45 min bakken
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ 
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer
  • Weegschaal
  • Spatel
  • Cakevorm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 180 g rietsuiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g ongesuikerde appelmoes (ik gebruikte er met stukjes in)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuifje zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Mix de eieren met de rietsuiker en de vanillesuiker.
  3. Doe er het bakmeel en zout bij en mix verder.
  4. Voeg de appelmoes erbij en meng voorzichtig met een spatel.
  5. Bekleed de bakvorm met bakpapier (indien je geen boter wil gebruiken. Indien boter ok is, vet de cakevorm in met boter en besprenkel met bloem)
  6. Doe het beslag in een cakevorm en zet ongeveer 45 min. in de voorverwarmde oven. 
  7. Om te testen of de cake voldoende gebakken is, prik er met een vork of satéprikker in. Er mag geen beslag meer blijven aanplakken.