Het is al weken warm, já weken! En met warm bedoel ik echt meer dan 25°C! Als dit bericht later nog gelezen wordt, zal iedereen de publicatiedatum bekijken en denken 'Juist ja... toen was het echt warm' 🙂 Die zomer van 2018 toen het weken aan een stuk zonnig en warm was... zonder een druppel regen... die zomer dat het gras geel zag en de bloemen er treurig bijhingen. Maar ook die zomer dat ik voor de eerste keer heerlijke en gezonde yoghurtijsjes maakte 🙂 . The summer of 2018!

Met deze temperaturen zie je de ijsjes schitteren in mijn ogen denk ik. Dus ik ging op zoek naar een lekker receptje voor gezonde yoghurtijsjes. Eerder maakte ik al het overheerlijke aardbeienijs van mijn Bonnemaman, maar deze keer wou ik een gezondere verfrissing. Het recept hieronder is eigenlijk versie 2.0. Versie 1.0 was nogal zuur uitgevallen. Ik gebruikte hier frambozen vanuit de tuin voor, maar dat was geen succes... ik deed er bijna geen zoetstof bij en met de ongezoete Griekse yoghurt was het eigenlijk niet te eten. Daaruit ontsproot versie 2.0. Als fruit gebruikte ik aardbeitjes en nectarines en ook deed ik er enkele soeplepels ahornsiroop bij. Per-fect! Een snel en gezond ijsje op een stokje! Meer heb je niet nodig om af te koelen... tenzij een zwembad misschien 🙂 .

yoghurtijsjes

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min voorbereiding + min 4 u in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Blender
  • Ijsvormpjes (of gebruik kleine glaasjes)
  • Ijsco stokjes

Ingrediënten (4 stuks)

  • 200 g gewassen en gesneden fruit (ik gebruikte 100 g aardbeien en 100 g nectarines)
  • 1 potje Griekse yoghurt natuur (=125 g) - ongesuikerd
  • 4 el ahornsiroop (of naar smaak toe te voegen)

Instructies

  1. Was en snij het fruit in stukjes. Doe de stukjes in de blender (of hakmolen) en pureer het fruit.
  2. Voeg er de Griekse yoghurt en de ahornsirooop aan toe en meng verder (proef even of het voor jou zoet genoeg is).
  3. Giet het yoghurt mengsel in de ijsvormpjes (of gebruik kleine glaasjes) en zet ze in de vriezer.
  4. Na 30 à 40 min steek je er de stokjes in.
  5. Laat in totaal minimum 4 u rusten in de vriezer.

Tip: om de ijsjes makkelijk uit hun vorm te krijgen warm je de vormpjes even op me je hand of laat er wat warm water over stromen (niet te lang want dan smelten ze!)