Bresiliennetaart

Enkele weekends geleden hadden we een familiebijeenkomt met de schoonfamilie. Dé geliefde taart aldaar? Een Bresiliennetaart! Deze is dan ook bij elk feest steevast van de partij. Gelukkig stond dit al lang op mijn bak-lijstje. Zelf ben ik niet onmiddellijk een grote fan vanwege de flan, maar toen ik de Magische Bresilienne rijsttaart van Hap & Tap zag was ik verkocht! Een rijsttaart lust ik wel! Hoe graag ik mijn schoonfamilie ook zie, ik denk ook aan mijn eigen goesting als ik met een dessert kom aandraven op het feest 🙂 .

Pistache macarons

Het recept is echt héél eenvoudig. Je hoeft geen deeg te maken, dat doet de Bresiliennetaart zelf. Ow jaaaa die taart splits zich op in allerlei laagjes, helemaal alleen (flinke taart!). Dat is dus het magische gedeelte 😉 . Dit wil je toch testen, don't ya!? Scroll down baby...

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min bereidingstijd + 50 min bakken
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣ ♣

Benodigdheden

  • Mengkommen
  • Ronde bakvorm

Ingrediënten

Voor de taart
  • 150 g poedersuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 1 blik roomrijst (400 g)
  • Boter en bloem om je vorm in te vetten
Voor de afwerking
  • 200 ml room
  • Poedersuiker naar eigen smaak
  • Bresiliennenootjes

Instructies

Voor de taart
  1. Boter de bakvorm in en bestuif met bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 180° C.
  3. Splits de eieren en hou het eiwit apart.
  4. Klop de dooiers los met een garde.
  5. Zeef de bloem en de poedersuiker en voeg dit toe bij de dooiers.
  6. Doe er alle overige ingrediënten bij (vanillesuiker, melk en roomrijst).
  7. Meng het geheel.
  8. Klop het eiwit op tot je stijve pieken krijgt. Roer het nu voorzichtig en luchtig onder het deeg (dit zal heel vloeibaar worden, no panic, dat hoort zo 😉 )
  9. Stort het deeg in de bakvorm en bak de taart gedurende +/-50min.
  10. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster. De taart zal wat inzakken, maar dat geeft niet want er komt nadien nog slagroom op.
Voor de afwerking
  1. Klop de slagroom samen met de bloemsuiker stijf.
  2. Stort de slagroom op de taart en strijk glad met een spatel of mes.
  3. Strooi de brésiliennenootjes op de taart.
  4. Bewaar de taart in de koelkast en dien koel op.

Bron: Inspiratie van Hap & Tap - Magische bresilienne rijsttaart . En recept van ikhouvanbakken.be