Een driekoningentaart is toch altijd lekker! Dat heerlijk lichte bladerdeeg gevuld met frangipane… En dit recept is nog eens super gemakkelijk ook (veel minder gedoe dan een echte frangipanetaart) Het duurt minder lang om ze te maken dan om naar de winkel/bakker te gaan en ze te kopen. En de voldoening is des te groter natuurlijk.

Gemakkelijke driekoningentaart

Dit weekend gingen we naar mijn papa in Oostende. Het is er altijd zo’n gezellige boel, dat een taartje met een koffie hier niet mag ontbreken. Dus toen hij me belde om te vragen wat hij nog van de winkel moest meebrengen, zei ik ‘wat als we een driekoningentaart bakten?’; uiteraard vond hij dat een goed idee. En zo gezegd, zo gedaan… Alleen hadden we geen boon. Dus stelde mijn papa voor om er een amandel in te verstoppen. Toen de taart 10 min later de oven in verdween, staarde de amandel me nog aan vanop het aanrecht. Oepsie! Vergeten…. Dan maar even doen alsof we allemaal koningen (en koninginnen) waren voor een dagje.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min voorbereiding en 30 min bakken
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer
  • Weegschaal
  • Oven

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg (gekocht)
  • 80 g boter (op kamertemperatuur)
  • 150 g amandelmeel
  • 4 eieren (3 om in het beslag te doen en 1 eidooier om de taart te bestrijken)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 g poedersuiker
  • optioneel: 1 koffieboon (om te verstoppen)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Rol 1 bladerdeeg uit en laat het bakpapier aan de onderkant zitten. Leg deze op een bakplaat.
  3. Mix de boter samen het amandelmeel, de vanillesuiker, de 3 eieren en de poedersuiker tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over het uitgerolde bladerdeeg en blijf ongeveer 2 cm van de randen.
  5. Leg er nu het 2de bladerdeeg over, sla de randjes om en geef er een kneepje in (zodat deze aangedrukt worden en niet los komen).
  6. Neem het laatste eitje en hou het eigeel apart. Klop los en bestrijk de taart ermee.
  7. Bak de taart gedurende 25 à 30 min in de voorverwarmde oven.
  8. Smakelijk!

Bron: Recept van de Driekoningentaart van Solo.

Post delen of pinnen?