Tijdens de feestdagen had ik iets te enthousiast volle room ingeslagen. Ik zocht dus een lekker recept om deze in te verwerken en ik kwam deze slagroomtruffels tegen op Pinterest. I-de-aal! I love truffles (is dat eigenlijk een Engels woord 🙂 )! Al vind ik ze vaak zwaar… Maar slagroomtruffels dat klinkt echt kei licht 🙂 toch!?

Het recept is poepsimpel. Al moet je wel wat geduld hebben voor je ze kan smullen want ze moeten eerst in de vriezer om wat op te stijven. Erna kan je er chocolade rond doen, nog even opstijven en dán kan je ze pas proeven. Maar je geduld zal beloond worden, beloofd!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min voorbereiding + 45 min opstijven + 15 min afwerking
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Weegschaal
  • Mixer
  • Spatel
  • Kookpot/ steelpan
  • Tandenstokers
  • Bakpapier
  • Lepel
  • Spuitzak

Ingrediënten

Voor +/- 25 stuks
  • 125 g roomboter
  • 125 ml volle room
  • 125 g witte suiker
  • +/- 200 g melkchocolade
  • 6 eetlepels cacaopoeder

Instructies

  1. Doe de volle room samen met de suiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Roer regelmatig door de room. De warmte zal de suiker doen smelten. Als de suiker helemaal gesmolten is (dit kan je testen door wat room tussen duim en wijsvinger te nemen en voelen of er nog korreltjes inzitten) zet het vuur dan uit.
  2. Laat de roomsiroop afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Mix de boter romig en voeg er de afgekoelde siroop aan toe.
  4. Blijf stevig doormixen tot je een romig beslag krijgt (dit duurt enkele minuten)
  5. Doe het mengsel in een spuitzak. Ik gebruikte hier geen spuitmond voor maar knipte gewoon de onderkant af zodat ik een opening had van +/- 1,5cm diameter.
  6. Spuit streepjes van ongeveer 2 à 3 cm op het bakpapier.
  7. Steek een cocktailprikker in elk streepje (dit zal het nadien vergemakkelijken om de chocolade rond het slagroombeslag te krijgen) en laat ze gedurende 45 min afkoelen in de diepvries.
  8. Smelt de chocolade in de microgolf. Doe dit geleidelijk zodat de chocolade niet te heet is als ze eruit komt.
  9. Haal de slagroomstreepjes (per 10 streepjes) uit de vriezer en dompel ze onder in de chocolade. Of hou ze aan de prikker vast en giet er met een soeplepel chocolade over (terwijl je aan het stokje draait).
  10. Besprenkel met cacaopoeder of rol ze door het cacaopoeder.
  11. Laat de truffels verder opstijven op bakpapier in de diepvries of koelkast.

Bron: Recept afkomstig van allrecipes.nl