Ik zag op Instagram een foto passeren van deze koekjes en ik begon insta te kwijlen 🙂 . Toen ik het recept bekeek bleek dat de koekjes vegan, glutenvrij én lactosevrij waren. Zelf heb ik geen intoleranties, ben ik niet veganistisch (wel vegetarisch), maar de ingrediënten zagen er lekker uit. Genoeg excuses dus om het eens uit te proberen.

Zoals het wel vaker gebeurt ben ik niet in staat om alle lekkernijen alleen te verwerken, dus besloot ik ze maandag mee naar het werk te nemen. Eerlijk is eerlijk, de meningen waren verdeeld. Het was voornamelijk een mannen vs vrouwen kwestie. De mannen vonden 'dat er wel wat meer suiker in mocht' of dat 'een eitje erbij het nóg lekkerder zou maken' 🙂 (maar het is vegan hè mannen). Diezelfde dag zette één van mijn mannelijke collega's een doos wafels op bureau met als grap erop geschreven 'Smaakvolle koekjes: not-veganistisch, lactose-vol en gluten-rijk'. Altijd in voor een mopje, die collega's...

De vrouwen zagen het als een gezonde lekkernij en vonden het wél lekker. Net zoals ik trouwens, en dat is de reden dat deze koekjes een plaatsje op mijn blog verdienen. 

Algemeen

  • Bereidingstijd: 25min
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣ ♣

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Ovenplaat

Ingrediënten

  • 100g zwarte chocolade
  • 4el kokosolie
  • 200g amandelmeel
  • 4el ahorn siroop (oorspronkelijke recept is 2el ahorn siroop, maar kom, met 4el is het nét ietsje lekkerder 😉
  • 1kl vanille extract
  • 1kl natriumbisodacarbonaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 150°C
  2. Snij de chocolade in stukjes 
  3. Smelt de kokosolie 
  4. Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng met een spatel
  5. Kneed/boetseer de koekjes en leg ze op bakpapier op een bakplaat
  6. Bak de koekjes gedurende 10 à 15min

Bron: Njam tv - Steffi Vertriest