Aangezien menig onder jullie mij de oren van het lijf zagen ‘wanneer komt het recept van de kokos limoen cake online‘, krijgen jullie hem hierzo! 🙂

Ik had een gigantische goesting in kokos én limoen. I know, wat een bizarre goesting is dat nu eigenlijk!? Mja… kijk, het overkomt iedereen wel eens 😉 . Dus ging ik op zoek naar het ultieme recept voor een kokos limoen cake.

Het zou Tartes Yaya niet zijn, moest ik het oorspronkelijk recept hier en daar niet wat aanpassen. Ik verving de suiker door Zùsto om het suikergehalte/koolhydraten wat naar beneden te halen. Ik maakte hem ook met zonnebloemolie ipv boter of kokosolie (wegens: gezonder). Daarom noem ik de cake terecht een gezondere cake.

De cake is zeer smeuïg (dankjewel kokosmelk) en is best enkele dagen te bewaren zonder dat hij uitdroogt. Hij proeft naar kokos (deuh…) en de limoen geeft hem een extra frisse toets en maakt de cake zo hélemaal perfect. Dit receptje ga ik vaker maken!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min + 40 min bakken
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten: ♣ ♣

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • 2 mengkommen
  • Mixer
  • Langwerpige cakevorm

Ingrediënten

Voor de cake
  • 225 g Zùsto (of witte suiker)
  • 90 g zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 250 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1 el limoen zeste (+/- 2 limoenen)
  • 225 g bloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 snuifje zout
  • 50 g kokosrasp
Voor de glazuur
  • 50 g poedersuiker
  • 1 el limoensap
  • voor de afwerking kan je kokosschilfers en limoenzeste gebruiken

Instructies

Voor de cake
  1. Verwarm de oven voor op 180°C, boter een langwerpige cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  2. In een mengkom doe je de volgende ingrediënten (dit wordt de kokosmix): Mix de olie en eieren tot alles goed is opgenomen. Voeg erna de kokosmelk (ik goot het hele blik eerst uit in een aparte kom en roerde erdoor alvorens 250 ml af te meten) en limoen zeste toe. Mix verder en zet apart.
  3. In een andere mengkom meng je de bloem, Zùsto (of suiker), bakpoeder, zout, kokosrasp.
  4. Voeg nu de kokosmix toe aan het bloemmengsel. En mix het geheel.
  5. Stort het beslag in je bakvorm en bak gedurende +/- 40 min in de voorverwarmde oven.
  6. Laat nog een kwartiertje afkoelen in de vorm alvorens de cake uit de vorm te halen en op een rooster verder te laten afkoelen.
  7. Wacht tot de cake volledig is afgekoeld alvorens er het glazuur over te doen.
Voor het glazuur
  1. Doe 1 eetlepel limoensap (vers geperst en door een zeefje gehaald) bij de poedersuiker.
  2. Meng goed met een lepel/spatel en smeer het over de bovenkant van de cake.
  3. Werk af met kokosschilfers en limoenzeste.
  4. Smakelijk!

Bron: Geïnspireerd op het recept van Zimtkeks Und Apfeltarte.