Opgepast! Dit recept is ver-sla-vend lekker!! Niet alleen omdat deze koffie pindakaasballetjes met chocolade gewoon onweerstaanbaar zijn, maar ook omdat ze in zo’n snackable formaat zijn gemaakt dat je er makkelijk enkele achter elkaar naar binnen speelt. Te lekker!

Koffie pindakaas balletjes

Buiten het feit dat deze koffie pindakaasballetjes met chocolade onweerstaanbaar zijn, zijn ze gemaakt met slechts 5 ingrediënten. Yes, je leest het goed, 5 ! Kan het nog eenvoudiger? Blijkbaar wel, want deze balletjes zijn no-bake. Dat betekent dat er geen oven aan te pas komt.

Ze bewaren ook lekker lang. Hou er wel rekening mee dat het knisperend effect van de coco pops afneemt met de dagen. Maar no worries, ze blijven geweldig lekker!

Dit recept maakte ik in samenwerking met L’Or Espresso.

Koffie pindakaas balletjes

Koffie Pindakaasballetjes met chocolade

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 min
afwerking 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Tussendoortje
Porties 30 balletjes
calorieën 54 kcal

Equipment

  • 1 Mengkom

Ingrediënten
  

  • 125 g pindakaas
  • 25 g ahornsiroop
  • 4 el koffie
  • 20 g coco pops
  • 125 g pure chocolade lactosevrij

Instructies
 

  • Zet een tas koffie. Laat afkoelen.
  • Doe de pindakaas samen met de ahornsiroop en de koffie in een mengkom en meng met een lepel.
  • Voeg er de coco pops aan toe en meng.
  • Rol balletjes tussen je handen van ongeveer 5 – 6 g per balletje.
  • Leg de balletjes op een bord dat je met bakpapier bekleed. Zet ze gedurende minimum 1u in de vriezer.
  • Hak de chocolade in gelijke stukjes of gebruik callets. Doe deze in een hittebestendig kommetje en warm op in de magnetron op 600w gedurende 30s. na 30s haal je het kommetje eruit en roer de chocolade om. Zet opnieuw 30s op 600w in de magnetron en roer de chocolade om. Ga zo door tot bijna alle chocolade is weggesmolten en blijf dan roeren tot die laatste beetjes chocoladestukjes ook volledig zijn weggesmolten.
  • Dompel een balletje in de chocolade en haal hem eruit met een vork. Leg op bakpapier (zodat je hem er makkelijk af krijgt) en ga zo door met de andere balletjes. Laat ze tenslotte nog kort even uitharden in de koelkast.

Notities

Voedingswaarde per 100 g (en per balletje als je er 30 maakt)
Koolhydraten: 39,6 g (3,5 g)
Kcal: 616 (54)
Vetten: 42,8 g (3,8 g)
Verz Vetten: 14 g (1,2 g)
Eiwit: 14,2 g (1,3 g)
Vezels: 7,5 g (0,7 g)
 
Trefwoord chocolade, koffie, Pindakaas