Ik mocht weer een recept uitwerken voor mijn favoriete suikervervanger Zùsto. Deze keer ging ik voor een op en top zomer recept. Iets fris, zuur maar ook zoet tegelijk: de suikervrije limoen mousse!
Door het gebruik van Zùsto als vervanger voor suiker, is deze zomerse mousse bijna koolhydraat-vrij (op de 1,4 g koolhydraten na). Ben je niet zo’n fan van citrusvruchten, dan kan je zeker ook eens naar mijn recept van de aardbeienmousse kijken. Deze heeft meer een cheesecake smaak, maar is evengoed koolhydraat-vrij en zeker even lekker 🙂 .
Suikervrije Limoen Mousse
Equipment
- 2 Mengkommen
- 6 glaasjes om de mousse in te serveren
- Rasp
- Spuitzak dit is optioneel. Het zorgt er gewoon voor dat je de mousse netjes in de glaasjes kan spuiten.
Ingrediënten
- 200 g mascarpone
- 50 g Zùsto
- 200 ml volle room
- 2 limoenen (sap + zeste)
Instructies
- Giet de room in een mengkom en klop lichtjes op. Voeg lepel per lepel de Zùsto toe. Zorg ervoor dat de slagroom lobbig wordt (nog niet volledig opkloppen).
- Pers de 2 limoenen, hou het sap apart. Rasp de schil voor de zeste.
- In een andere mengkom doe je de mascarpone met het sap van de 2 limoenen. Klop de mascarpone los samen met het sap.
- Voeg nu het mascarpone beslag bij de room en klop nog kort tot een glad beslag.
- Schep het beslag in glaasjes (of spuit met behulp van een spuitzak de mousse in de glaasjes, dat werkt wat netter) en werk af met de zeste.
- Bewaar in de koelkast.