Chocolade pindakaas repen(vegan)

Ik heb lang zitten piekeren over de naam van deze 'repen'. Het oorspronkelijke recept is in het Engels en daar worden het 'Healthy no bake chocolate peanut butter chewy bars' genoemd. Vertaal dat maar eens even naar het Nederlands 😉 . Ik maakte het net wat eenvoudiger en noem het Chocolade pindakaas repen (vegan). Als er iemand betere suggesties heeft, shoot!

Dit recept vond ik onder 'gezond', nu ja... écht gezond kan ik dit helaas niet noemen. Het bevat dan wel geen toegevoegde suikers, maar wel een flinke portie pindakaas (gemaakt van pindanootjes, valt dat niet onder gezonde vetten? 🙂 ), een stevige dosis chocolade (wel zo puur mogelijk, maar kom we houden ons niet voor de gek) en een aardige hoeveelheid ahornsiroop (dat is wel kei natuurlijk of course). Waar het uiteindelijk om draait: deze repen zijn supersnel en makkelijk! Je hebt slechts 5 min voorbereiding nodig en er komt geen oven aan te pas. Bovendien zijn ze vegan, lactosevrij (als je de juiste chocolade gebruikt!) en overheerlijk! 

Chocolade pindakaas repen

Algemeen

  • Bereidingstijd: 5 min voorbereiding + 1u opstijven in de frigo
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ 
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Ovenschaal/bakschaal
  • Mixer
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 230 g havermout
  • 50 g kokosrasp
  • 240 g pure chocolade
  • 260 g pindakaas
  • 160 g ahornsiroop
  • 50 g kokosolie

Instructies

  1. Bereid een ovenschaal voor met bakpapier.
  2. Weeg de havermout af en zet opzij.
  3. Doe alle andere ingrediënten in een microgolfbestendige kom en smelt deze. Meng alles grondig met een lepel/spatel tot je een gladde egale massa hebt.
  4. Doe nu de natte ingrediënten bij de havermout en meng.
  5. Stort de massa in de, met bakpapier beklede, ovenschaal en verdeel de massa gelijkmatig.
  6. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast voor je de plak in repen snijdt.

Bron: Geïnspireerd op het recept van de Healthy chocolate peanutbutter chewy bars van The Big Man's World.