Met deze temperaturen kan iedereen wel een ijsje gebruiken! En nog het liefst een fris ijsje? Toch? In een mum van tijd heb je dit heerlijke kokosijs op je hoorntje gelepeld. Slechts 3 ingrediënten en 5 min tijd heb je nodig en dat alles zonder ijsmachine. Can it be any easier!? Ik denk het niet…

Dit recept komt uit het boek ‘Ijs & Co’ van Aniek Keijsers, je kan haar leren kennen via haar blog Flourgirl. Ze maakt niet alleen heerlijke ijsjes, ze blogt ook over andere lekkernijen en bovendien maakt ze prachtige foto’s (om jaloers op te zijn)! Het mooie dikke boek ‘Ijs & Co’ staat boordevol ijs-recepten waar je gaat van watertanden 😉 . Je kan het boek hier online bestellen. Je vindt er enkele klassiekers in terug (chocolade ijs, vanille ijs, citroen ijs) maar ook inspirerend originele recepten zoals rode bietenijs, gekarameliseerde witte chocolade ijs, crème fraîche-ijs met geroosterde balsamico-aardbeien en ga zo maar door. Ook ijstaarten, yoghurt ijs, sherbet (jaja sherbet en geen sorbet), ijs op stokjes, … komen uitgebreid aan bod. Kortom: dit boek is een echte zomer must have en een redding op warme dagen zoals vandaag…

Ik maakte het kokosijs volgens het recept van Aniek, maar verving de suiker door Zùsto zodanig dat het voor mijn zoontje (diabetes type 1) een tussendoortje kon zijn zonder dat hij hiervoor insuline moest inspuiten. Want 50 g van dit ijs bevat slechts 1,5 g koolhydraten!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 5 min voorbereiding + nachtje in de koelkast + 4u in de vriezer.
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:
  • Koolhydraten: 50 g ijs = 1,5 g koolhydraten

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Vriezer bestendig bakje (500 ml)
  • Mixer
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk (geen magere) – Ik gebruikte uit blik.
  • 100 g Zùsto (of kristalsuiker)
  • Snufje zout
  • 1/2 tl vanillepasta (of vanille extract)

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en klop gedurende 1 à 2 minuten op hoge snelheid.
  2. Zet vervolgens 4u of bij voorkeur een nachtje, te koelen in de koelkast (dus nog niet in de vriezer)
  3. Giet het ijsmengsel over in een vriezer bestendig potje en zet gedurende 4u in de vriezer.
  4. Roer nu en dan eens met een lepel door het ijsmengsel om kristalvorming te voorkomen.
  5. Haal het ijs 10 min van tevoren uit de vriezer alvorens uit te scheppen.
  6. Smakelijk!

Bron: Recept Kokosijs uit het boek ‘Ijs & co’ van Aniek Keijsers.

Post delen of pinnen?