Of ik een pompoenliefhebber ben? Nou en of! Ik hou van bakplaat gerechten met pompoen, pompoensoep, pasta met een pompoensausje…. (ik krijg al honger!). Maar pompoen is ook een perfect ingrediënt om in je bakrecepten te verwerken. De heerlijke zoet smaak van de groente komt helemaal tot zijn recht in gebak. Mijn blog bevat al heel wat pompoen-baksels, maar Pompoen ontbijtwafels ontbraken nog in de reeks.
Ik geef toe dat ze niet zo vlot uit het wafelijzer komen als klassieke vanille wafeltjes. Maar hej, je moet voor deze rakkers ook wel iets voor over hebben natuurlijk.
De ontbijt pompoenwafels komen het beste tot zijn recht als je ze serveert met een vleugje ahornsiroop en vers fruit. Heerlijk!
Als je dan toch aan het bakken bent met pompoen (want je zal pompoenpuree nodig hebben), dan kan je ineens ook ander gebak maken. Ik geef je hier wat inspiratie 😉 .
- Over heerlijke Pompoen chocolate chip cookies (zo lekker! beloofd).
- Suikervrije pompoen pannenkoekjes (perfect als combinatie met deze wafeltjes, over een royaal ontbijt gesproken!)
- Gemarmerde pompoencake (verrassend lekker!)
Pompoen ontbijt wafels
Equipment
- Wafelijzer
- 1 Mengkom
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl pumpkin spice kruiden zie recept hier: https://www.tartesyaya.be/cake/pumpkin-spice-kruiden-2/
- 110 g pompoen puree zie recept hier: https://www.tartesyaya.be/taarten/pompoenpuree/
- 30 g ahornsiroop
- 30 g ongezoete amandelmelk
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng/mix tot een glad beslag.
- Verwarm het wafelijzer goed op (opgepast! de wafeltjes zijn best delicaat, als het wafelijzer niet heet is, zullen de wafeltjes blijven kleven) en vet het wafelijzer in met een bakspray of (lactosevrije) vloeibare margarine.
- Neem schepjes deeg van 50 g en bak deze tot wafeltjes. Ik weeg het deeg af in een kommetje en schep het dan over in het wafelijzer. Dat werkt handig. Als je geen koolhydraten moet tellen is het van minder belang 😉 .