2 blogartikels terug, maakte ik een chocolade hazelnoten pavlova. Ik had meteen de Pavlova smaak te pakken, ook al liep het bij de chocolade variant niet zo gesmeerd (lees het artikel voor meer info 😉 ). Daarom besloot ik om voor het paasfeest met de schoonfamilie mij opnieuw aan het Pavlova avontuur te wagen. En met groot succes! Gezien het geweldig mooie weer ging ik voor een frisse toets. Ik maakte een Pavlova met rood fruit en verwerkte wat passievruchtensap door de slagroom. Héérlijk!

Van de taart bleef een mini schaambrokje over. Je kent dat wel, dat allerlaatste mini stukje dat niemand zich meer durft toe te eigenen. Wél, dat was het enige dat overbleef. Dat zegt genoeg!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min voorbereiding + 2u bakken + 10 min afwerking
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Mixer

Ingrediënten

Voor de Pavlova
  • 4 eiwitten
  • 150 g poedersuiker
  • 2 tl maïzena
  • 1 tl azijn
  • 1 tl vanille extract
Voor de afwerking
  • 250 ml volle room
  • 1 el poedersuiker (of naar smaak)
  • 3 passievruchten (voor het sap, zonder de pitjes)
  • Rode vruchten (aardbeien, bosbessen, frambozen,…)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Klop de eiwitten los.
  3. Blijf kloppen terwijl je lepel voor lepel de poedersuiker toevoegt.
  4. Als het eiwit stijf is, voeg je er de maïzena, de azijn en het vanille extract aan toe. Klop nog even verder zodat alles gemengd is.
  5. Leg bakpapier op een bakplaat.
  6. Schep het eiwit op de bakplaat en smeer dit open (met een mes/achterkant lepel) over een cirkel van +/- 24 cm.
  7. Verlaag de oventemperatuur naar 120°C en schuif de bakplaat in de oven. Laat 2u bakken zónder de oven open te doen.
  8. Na 2u zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de meringue volledig in de oven afkoelen.
Voor de afwerking
  1. Haal het vruchtvlees van de 3 passievruchten door een zeef zodat je enkel het sap, zonder zaadjes, overhoudt.
  2. Klop de room stijf terwijl je een lepel poedersuiker toevoegt.
  3. Giet er het passievruchtensap bij en zorg dat de slagroom stevig is (klop zeker niet te lang, want dan krijg je boter 😉 ).
  4. Haal voorzichtig de meringue van het bakpapier en verplaats naar een serveerschotel.
  5. Smeer de slagroom bovenop de meringue en werk af met het fruit.
  6. Smakelijk!