Het zoveelste recept met gepofte quinoa hier op mijn blog 🙂 . Want eens je zo’n zak geopend hebt voor een recept, moet je hem opgebruiken anders worden de gepofte quinoa snel wak. Ik maakte deze chocolade quinoaballetjes met wederom een overschotje gepofte quinoa. Pssst, hier onderaan het artikel vind je nog een lijstje inspiratie voor de gepofte quinoa overschotjes.

Deze chocolade quinoaballetjes zijn glutenvrij en suuuuuper easy te maken. Met maar 4 ingrediënten heb je in een handomdraai een heerlijke snack voor bij je koffie of thee.

Heb je speciaal voor deze lekkere balletjes gepofte quinoa in huis gehaald? En weet je niet wat te doen met de rest van die gepofte quinoa? Het volgende lijstje geeft je zeker wat inspiratie:

Chocolade quinoaballetjes

Chocolade quinoaballetjes

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 17 stuks
calorieën 123 kcal

Equipment

  • 1 Mengkom
  • 2 magnetron bestendige kommetjes

Ingrediënten
  

  • 30 g gepofte quinoa
  • 200 g pindakaas
  • 50 g ahornsiroop
  • 200 g pure chocolade

Instructies
 

  • Doe de pindakaas samen met de ahornsiroop in een magnetron bestendig kommetje en verwarm even op in de magnetron (op laag wattage). Zo zal de pindakaas wat vloeibaarder worden.
  • Doe de gepofte quinoa in een mengkom en voeg er de pindakaas/ahornsiroop aan toe. Schep met een lepel alle ingrediënten onder elkaar zodat je een kleverige massa krijgt.
  • Maak balletjes van +/- 15 g. Rollen tussen je handen zal wat moeilijk gaan. Ik vond het het gemakkelijkst om ze tussen mijn vingers tot een balletje te kneden. Leg ze op op een bakpapier op een bord in de koelkast gedurende minimum 1 uur.
  • Hak de chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendig kommetje. Zet het kommetje gedurende 30s in de magnetron op laag wattage (600w). Na de 30s, roer je door de chocolade. Ga door met het opwarmen van de chocolade, steeds met intervallen van 30 s. Roer tussen elk interval. Wanneer bijna alle stukjes gesmolten zijn, blijf dan roeren tot de laatste stukjes ook wegsmelten.
  • Haal de quinoaballetjes uit de koelkast en haal ze met behulp van een lepeltje en vork door de chocolade. Leg ze erna weer op het bakpapier en laat ze verder uitharden in de koelkast. Je zal nog chocolade over hebben, maar het werkt makkelijker als je wat meer chocolade hebt.

Notities

Voedingswaarde per balletje (van 15 g + chocolade)
Koolhydraten: 7,5 g
Kcal: 123
Vet: 8,2 g
Verz. vet: 2,3 g
Eiwit: 3,8 g
Vezels: 1,6 g
Trefwoord chocolade, gepofte quinoa, quinoa