Hoe g.e.n.i.a.a.l. zijn deze koolhydraatarme brownie muffins! Maar echt, kijk nu zelfs eens naar die voedingswaarden!? Glutenvrij, lactosevrij én koolhydraatarm (ik bedoel, 4 kh per cakeje!).

You can thank me later 🙂 .

Koolhydraaatarme brownie muffins

Initieel had ik het idee om nog wat chocoladedruppels onder het beslag te roeren, maar ik was het compleeeeet vergeten… Helemaal teleurgesteld proefde ik dan toch een stukje van deze koolhydraatarme brownie muffins, maar oh boy, die vergeten chocolade is geen gemis (en zonder de chocolade: minder koolhydraten, en dat is toch ook mooi meegenomen).

Ok, ok, als je de ingrediënten leest ga je de wenkbrauwen misschien fronsen, maar… ja er is een maar, wees niet bevreesd 🙂 ! Want ik zweer het op mijn communiezieltje dat je dat rare ingrediënt niet proeft (scroll maar snel naar beneden om te ontdekken waarover ik het heb).

Brownie muffins

Om je nog meer te overtuigen dat dit vreemde ingrediënt geen nare smaak geeft aan de koolhydraatarme brownie muffins, is mijn mama het bewijs (en als dat geen bewijs is, weet ik het ook niet meer). Dus, ze proefde zo’n muffin en ik verklapte haar uiteraard nog niks. Vol spanning wachtte ik haar reactie af en die was lo-vend! Toen ik haar vertelde dat er … inzaten (ja, je moet het hieronder maar zelf even ontdekken), was ze héél verrast en vond ze het zelfs nog lekkerder. De mama-logica is soms moeilijk te volgen, maar toch is dit het ultieme bewijs van een meer dan geslaagd recept!

Vind je zo’n gekke ingrediënten in gebak wel spannend? Check dan zeker ook mijn gezondere chocoladetaart, de vegan chocomousse brownietaart of de gezonde brownies.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min. voorbereiding + 10 min. in de oven.
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Voedingswaarden (per taartje)

  • Koolhydraten = 4 kh
  • Vetten = 4,7 g
  • Verzadigde vetten = 1,2 g
  • Kcal = 89 kcal
  • Eiwitten = 3,6

Benodigdheden

  • Cupcake bakvorm
  • Papieren cupcake vormpjes

Ingrediënten (voor 12 cakejes)

  • 1 blik kikkererwten (240 g uitgelekt)
  • 3 eieren
  • 150 g Zùsto
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 g zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  1. Spoel de kikkererwten met behulp van een zeef af onder koud water.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en zet papieren vormpjes in een cupcake bakvorm
  3. Doe de kikkererwten samen met de eieren, zusto, cacoapoeder, bakpoeder, zonnebloemolie en vanille extract in een blender en blend tot een glad beslag.
  4. Verdeel over de cupcake vormpjes (ongeveer 50g beslag per cakeje) en bak gedurende 10 à 12 minuten. Prik er eens in met een satéprikker om te testen of er niets meer aan het stokje blijft kleven (dan zijn ze goed).
  5. Laat ze afkoelen op een rekje.