In dit blog-artikel heb ik de top 7 Kerstdesserts verzameld van mijn blog! Of toch mijn persoonlijk selectie. Om het jullie gemakkelijk te maken, heb ik ze gesorteerd van easy-peasy naar uitdagender.
Ikzelf maak dit jaar voornamelijk recepten uit mijn boeken (een gesigneerd exemplaar van mijn nieuwste boek ‘Meer ongewoon zoet’ kan je hier bestellen). Dit jaar vieren we Kerstavond met 17 personen. Dat is heel wat, en iedereen wil altijd van alles proeven. Dus ga ik voor enkele makkelijkere desserts (ook omdat ik hier met een newborn van 5 weken zit, en het mezelf niet té moeilijk wil maken :)). Dit is mijn to bake kerst-lijstje:
- Pindarotjes (uit Meer ongewoon zoet) – heel makkelijk en mega lekker bij een koffie of thee.
- Chocolade kerstkoekjes
- Snelle tiramisuglaasjes met passievrucht (uit Meer ongewoon zoet) – hiervoor ga ik mini glaasjes kopen bij Ava om er kleine porties van te maken
- Chocoladetaart (uit Ongewoon zoet, deze kan je nog hier kopen, blijkbaar met nog 10% korting 😉 )
- Japanse kaastaart (uit Meer ongewoon zoet)
Maar dus de Top 7 Kerstdesserts van op mijn blog… hier we go!
Een klassieker, maar een mega mega gemakkelijke klassieker. Het ziet er veel complexer uit dan het is maar ik beloof je dat het echt niet zo moeilijk is!
Deze zijn echt op en top Kerst! En ik twijfel nog of ik deze (ook) niet zou maken voor het Kerstfeestje dit jaar. Ze zien er niet alleen heel erg leuk en feestelijk uit, ze zijn ook echt overheerlijk!
3. Chocolademousse met speculaasslagroom
Dit is ongetwijfeld de makkelijkste chocolademousse die je al maakte! Zonder eitjes (hoera voor diegene met een ei-allergie of de zwangere (schoon)zus/nicht/…) maar toch heel luchtig en zacht. Je moet hem proeven om me te geloven.
Oelalaaaa een Crème Brûlée daar scoor je altijd wel mee 😉 Als dat niet mooi gerijmd is!? En je kan hem dus helemaal suikervrij maken, lekker weinig koolhydraten voor de diabeetjes onder ons.
Liever een kaastaart in combinatie met crème Brûlée? Dan vind je hier het recept van de baskische Crème Brûlée kaastaart.
Als alternatief voor de Crème Brûlée fans, staat er in mijn boek Meer ongewoon zoet, een recept van een Crème Brûlée taart! Ook een winner als je het mij vraagt.
Dat ik een gezouten karamel liefhebber ben, is denk ik algemeen geweten. Dus deze gezouten karamel taart is een taart naar mijn hart! Zo zo lekker! Chocolade + Gezouten karamel, the best of both worlds.
Deze Red velvet rolcake is een eye-catcher! Al is deze misschien niet voor de beginnende bakker, toch is het niet zo heel moeilijk als je het recept goed volgt. Het loont alleszins absoluut de moeite!
7. Flødeboller of Kerstschuimpjes
Mag het wat uitdagender? Ga dan voor deze ultra-mooie Flodeboller! Hier steel je ongetwijfeld de show mee op je Kerstdiner!